Οι βρετανικές αερογραμμές δε θα πετούν πάνω από τμήματα του Ιράν

Θα αποφεύγεται και το Στενό του Χορμούζ για λόγους ασφαλείας


ΚΟΣΜΟΣ
17:34
21/06/2019
Οι βρετανικές αερογραμμές δε θα πετούν πάνω από τμήματα του Ιράν
loading

Η British Airways θα αποφεύγει πλέον τις πτήσεις των αεροπλάνων της πάνω από τμήματα του εναερίου χώρου του Ιράν και πιο συγκεκριμένα από το Στενό του Χορμούζ ακολουθώντας έτσι τις οδηγίες της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.  «Οι ομάδες ασφαλείας μας βρίσκονται σε συνεχή επαφή με αρχές σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης αξιολόγησης κινδύνων για κάθε δρομολόγιο που πραγματοποιούμε», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

H British Airways δεν είναι η μόνη εταιρεία που επιλέγει εναλλακτικές διαδρομές. Εκπρόσωπος της Lufthansa δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της εταιρίας αποφεύγουν από χθες το Στενό του Χορμούζ, προσθέτοντας ότι σήμερα η εταιρία επέκτεινε τη ζώνη στην οποία δεν πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από το Ιράν, αν και συνεχίζει να πετά προς την πρωτεύουσα Τεχεράνη.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επείγουσα διαταγή που εξέδωσε χθες η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) απαγορεύει σε αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ να πετούν πάνω από ελεγχόμενο από το Ιράν εναέριο χώρο, πάνω από το Στενό του Χορμούζ και τον Κόλπο του Ομάν, λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή. Η αμερικανική απαγόρευση δεν ισχύει για αεροπορικές εταιρίες άλλων χωρών, αλλά ο φορέας OPSGROUP, που προσφέρει καθοδήγηση και συμβουλές στις εταιρίες, ανακοίνωσε ότι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο θα λάβουν υπόψιν την αμερικανική απόφαση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει