Η φήμη ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο ΙΣΤ’ παραιτήθηκε από τη θέση του λόγω καταγγελιών για «σκευωρίες» από ομοφυλόφιλους ιερωμένους στο Βατικανό που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχε κυκλοφορήσει από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να αφήσει τη θέση του στον επόμενο…

Κι ενώ πριν από λίγη ώρα οι 115 καρδινάλιοι εισήλθαν στην Καπέλα Σιστίνα με σκοπό να εκλέξουν τον επόμενο Πάπα, ένα νέο σκάνδαλο πλήττει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, πολλοί ιερωμένοι ζουν σε συγκρότημα κατοικιών, όπου στεγάζεται η μεγαλύτερη σάουνα ομοφυλόφιλων της Ευρώπης.

Η Αγία Έδρα αγόρασε 19 διαμερίσματα στο συγκρότημα που βρίσκεται στη Ρώμη το 2008 έναντι 24 εκατ. ευρώ.

Σε αρκετά από αυτά διαμένουν ιερωμένοι, όπως ο καρδινάλιος Ivan Dias, ο αποκαλούμενος «πρίγκιπας της εκκλησίας», το διαμέρισμα 12 δωματίων του οποίου στην οδό Via Carducci βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κλαμπ ομοφυλόφιλων «Europa Multiclub».

Ο καρδινάλιος Dias, γράφει ο «Independent», πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες μπορούν να γιατρευτούν από τις «αφύσικες τάσεις τους» μέσα από τη μετάνοια, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει τολμήσει να μοιραστεί τις απόψεις του με τους επισκέπτες της σάουνας.

Το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ιερωμένοι κατοικούν κοντά στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, ενώ δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας οι οποίοι γράφουν σχόλια όπως: «Ουπς, μπήκα στη λάθος πόρτα. Νόμιζα ότι ήταν το παρεκκλήσι εδώ».