Ο επικεφαλής μιας εκκλησίας με έδρα το Μεξικό που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο πιστούς παγκοσμίως συνελήφθη στην Καλιφόρνια και κατηγορείται για διάφορα εγκλήματα, μεταξύ των οποίων διακίνηση προσώπων, παραγωγή παιδικής πορνογραφίας και βιασμό ανηλίκου.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν χθες Τρίτη εναντίον του 50χρονου Νάασον Χοακίν Γκαρσία, επικεφαλής της εκκλησίας «La Luz del Mundo» («Το φως του κόσμου»), αφού συνελήφθη την προηγουμένη στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ανακοίνωσαν εισαγγελείς.

Η εκκλησία χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες. «Ο Απόστολος του Ιησού Χριστού, ο αδελφός Νάασον Χοακίν Γκαρσία, συμπεριφερόταν πάντα με πλήρη σεβασμό προς τον νόμο, τους θεσμούς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο εκτείνεται σε 19 σελίδες, ο Γκαρσία ήταν γνωστός ως «ο Απόστολος» και τα παιδιά της εκκλησίας μάθαιναν ότι αν τον παράκουγαν, αψηφούσαν τον Θεό, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει η εισαγγελία, τρεις ανήλικοι και μία ενήλικη γυναίκα κακοποιήθηκαν, με ένα παιδί και μία γυναίκα να έχουν πέσει θύματα βιασμού. Άλλοι αναγκάστηκαν να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις και αισθησιακούς χορούς για τον Γκαρσία «φορώντας πολύ λίγα ρούχα».

Η εκκλησία ανέφερε ότι εμπιστεύεται το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ ενώ πρόσθεσε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ψευδείς κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του».

Στην ανακοίνωσή τους αργά χθες οι εισαγγελείς τονίζουν ότι ο Γκαρσία και οι συγκατηγορούμενοι του διέπραξαν συνολικά 26 εγκλήματα στη νότια Καλιφόρνια σε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Τα ονόματα των θυμάτων δεν αποκαλύπτονται.

Συγκατηγορούμενοι του Γκαρσία είναι η Αλόντρα Οκάμπο, η Αζαλέα Ράνγκελ Μελέντες και η Σουζάνα Μεδίνα Οαχάκα, που συνδέονται με την εκκλησία La Luz del Mundo. Η Οκάμπο και η Οαχάκα έχουν συλληφθεί, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί εναντίον της Μελέντες.