Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τη συριακή κρίση, τονίζοντας ότι εμπόδισαν την ψήφιση απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καταδίκαζε τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε σε πολυσύχναστη λεωφόρο κοντά στη ρωσική πρεσβεία και τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ.

«Ειμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι εξαιτίας της στάσης των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η τρομοκρατική ενέργεια στη Συρία δεν καταδικάστηκε», τόνισε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα με τον Κινέζο ομόλογό του.

«Πιστεύουμε ότι έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη τάση απομάκρυνσης από τη θεμελιώδη αρχή της άνευ όρων καταδίκης κάθε τρομοκρατικής ενέργειας, μια αρχή που εγγυάται την ενότητα της διεθνούς κοινότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ, τόνισε, εξάλλου, ότι Ρωσία και Κίνα εκφράζουν τη λύπη τους για την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, αλλά αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα.