Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ διέψευσε -με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο – τους ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τους οποίους επιχείρησε να «εξαφανίσει» την συμφωνία απόκτησης ενός διαμερίσματος, αφαιρώντας τα στοιχεία της αγοραπωλησίας από το μητρώο ακινήτων.

«Είμαι έτοιμος να υποβάλλω όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως δεν έχω κάτι να κρύψω» υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του, προσθέτοντας ότι όλες οι συμφωνίες απόκτησης ακινήτων που έχει συνάψει είναι απόλυτα νόμιμες. Επίσης, τονίζει ότι, τα ποσά που κατέβαλε για την απόκτηση των ακινήτων είναι δημοσιοποιημένα, καθώς, περιλαμβάνονται στις ετήσιες δηλώσεις ακινήτων που υποβάλλει.

Οι πληροφορίες για την αγορά ακινήτου από τον κ. Τσατσάροφ στο Πλόβντιβ σε τιμή χαμηλότερη της αγοραίας, «εξαφανίστηκαν» από το μητρώο ακινήτων, έγραφε στις 19 Μαΐου 2019 η ερευνητική ιστοσελίδα Bivol.bg, επισημαίνοντας πως «η ίδια μυστηριώδης εξαφάνιση των στοιχείων είχε γίνει και το 2012, όταν ο κ. Τσατσάροφ επρόκειτο να εκλεγεί Γενικός Εισαγγελέας». Τότε, η ίδια ιστοσελίδα είχε διερευνήσει και είχε δημοσιοποιήσει το θέμα, προκαλώντας την «παρέμβαση» του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, το Νοέμβριο του 2012, το οποίο απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να στοιχειοθετεί οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή εκ μέρους του κ. Τσατσάροφ.

Στη δήλωσή του, ο κ. Τσατσάροφ σημειώνει πως είναι πρόθυμος – εφόσον του ζητηθεί – να δημοσιοποιήσει, εκ νέου, τα στοιχεία που είχε καταθέσει το 2012 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που είχε εξετάσει την υπόθεση. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι η όλη διαδικασία (σ.σ. οι ακροάσεις) είχε μεταδοθεί ζωντανά από τη δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας.

Σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η ερευνητική ιστοσελίδα τονίζει πως ο κ. Τσατσάροφ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την υπόθεση, ενώ χθες το απόγευμα, η δημόσια τηλεόραση της Βουλγαρίας μετέδωσε – επικαλούμενη πηγές της υπηρεσίας μητρώου ακινήτων – πως δεν υπήρξε καμία διαγραφή, προσθήκη ή οποιαδήποτε άλλη μεταβολή στα στοιχεία του μητρώου.