Αντιμέτωπος με φυλάκιση βρίσκεται ένα λάτρης του σκέιτμπορντ, που ανέβασε στο YouTube βίντεο στο οποίο ο ίδιος φαίνεται να αναπτύσσει ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα.

Και αυτό γιατί, ο Decio Lourenco πήγαινε με ούτε λίγο-ούτε πολύ 109 χλμ/ώρα, όπως σημειώνεται στη Dailymail. Την ίδια στιγμή, στο βίντεο φαίνεται να πανηγυρίζει αφού καταφέρνει να ενεργοποιήσει κάμερα της τροχαίας!

Το περιστατικό σημειώθηκε, στις 20 Ιανουαρίου, σε ένα δρόμο στην Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, και τώρα οι Αρχές της πόλης ζητούν την τιμωρία του.

Το βίντεο τράβηξε ο φίλος του Decio, André Roux που πήγαινε πίσω του. Οι Αρχές , θεωρούν ότι θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, πήρε όλες τις δυνατές προφυλάξεις, φορώντας κράνος και γάντια. Όπως λέει, επέλεξε μια ώρα που δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση, αν και στο βίντεο φαίνεται καθαρά να κάνει «σλάλομ» μεταξύ των διερχόμενων οχημάτων.

Ο εκπρόσωπος των αρμόδιων Αρχών, Jean-Pierre Smith, ζήτησε να ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση και αμέλεια.

Ο Lourenco που κάνει σκέιτμπορντ εδώ και χρόνια και έχει συμμετάσχει σε διάφορες κούρσες, δεν εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του. «Κατεβαίνω με σκέιτ κατηφόρες από νεαρή ηλικία… συχνά με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που δέχομαι παρατήρηση για κάτι τέτοιο».