«Με δάκρυα θα τελειώσει…» το σχέδιο του Βρετανού πρωθυπουργού να θέσει σε δημοψήφισμα το θέμα της παραμονής ή όχι του Λονδίνου στην Ε.Ε., εκτίμησε ο λόρδος Πίτερ Μάντελσον, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ο Βρετανός πολιτικός των Εργατικών και πρώην Επίτροπος για τις Εμπορικές Υποθέσεις της Ε.Ε. κάνει λόγο για «εκβιασμό του Ντέιβιντ Κάμερο που δεν οδηγεί πουθενά» και προβλέπει ότι κανείς στην Ευρώπη δεν θα το αποδεχθεί.

«Και γιατί να το αποδεχθεί, άλλωστε;», αναρωτιέται και ασκεί αυστηρή κριτική στην πολιτική του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως λέει, «μετατρέπει την πολιτική συζήτηση σε υπαρξιακή».

Ο λόρδος Μάντελσον εκφράζει, ωστόσο, την πεποίθηση ότι οι Βρετανοί είναι περήφανος λαός, αλλά και την ελπίδα ότι «δεν θα αποδειχθεί ανόητος», ενώ προειδοποιεί ότι όσο περισσότερο διαρκέσει η συζήτηση για το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρώπη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αβεβαιότητα για τους επενδυτές, οι οποίοι, «μέσω της εμπλοκής τους στη χώρα, εξασφαλίζουν πρόσβαση στην κοινή αγορά»