Στην επιτάχυνση των διαδικασιών ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων με το Αζερμπαϊτζάν προχωρά το Μαυροβούνιο, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν από τον πρωθυπουργό της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ποντγκόριτσα ‘Ελνταρ Χασάνοφ.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν τη σημασία της ενδυνάμωσης των οικονομικών και επενδυτικών “δεσμών” μεταξύ των δύο χωρών και επανέλαβαν τη βούληση των δύο πλευρών να προωθήσουν δράσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλα τα πεδία συνεργασίας, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στη διάρκεια της συνάντησης των κ.κ.Τζουκάνοβιτς και Χασάνοφ συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι δραστηριότητες που συνδέονται με τη μακροχρόνια εκμίσθωση του τουριστικού θέρετρου «Orijen Battalion» για περίοδο 90 ετών από την κρατική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν (SOCAR).

Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε πέρυσι, προβλέπει πως η αζέρικη εταιρεία θα διαθέσει ποσό 52 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη του τουριστικού θέρετρου τα πρώτα τέσσερα χρόνια της επένδυσης.

Ο κ. Τζουκάνοβιτς επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου να εργαστεί στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών, ιδίως δε στο πεδίο της οικονομικής συνεργασίας.