Κατάφεραν να σωθούν τελικά δύο Γάλλοι όμηροι διαφεύγοντας από τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία, τις οποίες είχαν καταλάβει ισλαμιστές αντάρτες.

«Είχαμε νέα από τους δύο που επέστρεψαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, χωρίς να διευκρινίσει αν οι δύο άντρες έχουν επιστρέψει στη Γαλλία. Ο Βαλς είπε ακόμα πως οι γαλλικές αρχές δεν έχουν πληροφορίες για άλλους δύο Γάλλους που πιστεύεται ότι κρατούνταν όμηροι.

«Όσο για τους άλλους δύο, αν υπάρχουν άλλοι δύο…ελπίζουμε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες εντός του πρωινού», τόνισε και πρόσθεσε πως υπήρχαν πολύ λίγοι Γάλλοι στις εγκαταστάσεις αυτές, που βρίσκονται σε απόσταση 1.600 χιλιομέτρων νότια του Αλγερίου.

Στη διάρκεια της αιματηρής επιχείρησης που διεξήγαγε η Αλγερία χθες, 30 όμηροι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον επτά ξένοι, σύμφωνα με αλγερινές πηγές ασφαλείας, καθώς και 11 αντάρτες, ανάμεσά τους ο επικεφαλής τους, Ταχάρ Μπεν Τσενέμπ.

Αεροσκάφη του αλγερινού στρατού επιτέθηκαν σε ομήρους και απαγωγείς κατά τη μεταφορά τους σε άλλο σημείο προκαλώντας απώλειες και στις δύο πλευρές. Το αλγερινό πρακτορείο APS ανέφερε νωρίτερα ότι ο στρατός απελευθέρωσε 600 Αλγερινούς ομήρους.


Οι εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου όπως απεικονίζονται από την υπηρεσία Google Earth

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.