Το θάνατο πολλών ομήρων στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου στην Αλγερία επιβεβαίωσε σήμερα ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ-Ερό, αλλά τόνισε ότι τόσο ο αριθμός τους όσο και η υπηκοότητά τους δεν είναι ακόμα γνωστά.

«Συνομίλησα με τον αλγερινό πρωθυπουργό, ο οποίος μού επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται», τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους δημοσιογράφους με την ευκαιρία του Νέου Έτους στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Αλγερίας δήλωσε ότι 18 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα των ισλαμιστών, η οποία επετέθη εναντίον του συγκροτήματος αριθμούσε 30 άνδρες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αλγερινό ομόλογό του ότι η επιχείρηση στην έρημο της Αλγερίας συνεχίζεται με την καταδίωξη των ενόπλων και την αναζήτηση των ομήρων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.