Το γραφείο του Μάριο Μόντι διέψευσε δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας σκοπεύει να συμπαραταχθεί με την κεντροαριστερά στην εκλογική μάχη εναντίον του προκατόχου του, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η κεντροαριστερή εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» ανέφερε σε δημοσίευμά της πως ο Μόντι και ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι κατέληξαν σε «ένα σύμφωνο μη επίθεσης» συμφωνώντας να επικεντρώσουν τις προεκλογικές εκστρατείες τους εναντίον του συντηρητικού Μπερλουσκόνι και να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας μετεκλογικής συμμαχίας.

Σύμφωνα με τον δημοσίευμα, το PD ζήτησε επίσης από τον Μόντι να σταματήσει να επικρίνει τα συνδικάτα και τον αριστερό εταίρο του PD, τον Νίκι Βέντολα.

«Το δημοσίευμα της Λα Ρεπούμπλικα είναι σαφώς ψευδές», δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Μάριο Μόντι.

Σε δήλωση που εξέδωσε, το γραφείο του Μόντι επιβεβαίωσε μόνο ότι ο τελευταίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μπερσάνι, τον Μπερλουσκόνι και τον κεντρώο ηγέτη Πιερ Φερντινάντο Κασίνι, σχετικά με τον πόλεμο στο Μαλί, τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το διορισμό τοπικών κυβερνητικών εκπροσώπων.