Πρόσφατα είχε τοποθετηθεί η μπαταρία ιόντων λιθίου που παρουσίασε βλάβη και ανάγκασε το Boeing 787 της All Nippon Airways (ΑΝΑ) να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση χθες στην Ιαπωνία.

«Ο φυσιολογικός χρόνος αντικατάστασης της μπαταρίας αυτού του τύπου είναι μια φορά κάθε δυο χρόνια», παραδέχθηκε εκπρόσωπος της ΑΝΑ, σύμφωνα με τον οποίο η αρχική μπαταρία που είχε τοποθετηθεί στο αεροσκάφος είχε παρουσιάσει πρόβλημα στα τέλη του περασμένου έτους.

Όλα τα Boeing 787 της ΑΝΑ είναι ηλικίας μικρότερης των δύο ετών και το πρώτο από αυτά παραδόθηκε στην εταιρεία στα τέλη του 2011. «Η μπαταρία αντικαταστάθηκε στις 17 Οκτωβρίου του 2012 από μια νέα, εξαιτίας βλάβης που εμπόδισε την απογείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Χανέντα», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΑΝΑ.

Οι μπαταρίες του Boeing 787 Dreamliner κατασκευάζονται από την ιαπωνική GS Yuasa και ενσωματώνονται σε ένα ηλεκτρικό σύστημα της γαλλικής εταιρίας Thales. Οι αρχές ερευνούν για να διαπιστώσουν εάν η ίδια η μπαταρία είναι προβληματική ή εάν η βλάβη οφείλεται στον τρόπο καλωδίωσής της.