Εκατό είκοσι τρεις εγχώριες και 18 διεθνείς πτήσεις θα ακυρώσει η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nippon Airways, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να γίνουν με αεροσκάφη τύπου Boeing 787 Dreamliner.

Οι ακυρώσεις, που θα επηρεάσουν περισσότερους από 18.000 επιβάτες, θα γίνουν το διάστημα μεταξύ της Τετάρτης και της Κυριακής. Η Nippon Airways που είναι η εταιρεία με τα περισσότερα αεροσκάφη τύπου, Boeing 787 Dreamliner, από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, θα ανακοινώσει επίσης αργότερα, πιθανώς ακόμη και σήμερα, ακυρώσεις πτήσεων για τις 28 Ιανουαρίου και ενδεχομένως για τις 29 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα είχε ήδη ανακοινώσει ακυρώσεις 72 πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού με αεροσκάφη 787.

Η καθήλωση των αεροσκαφών 787 Dreamliner της ΑΝΑ έρχεται αμέσως αφότου οι ερευνητές για την ασφάλεια των πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την πιθανότητα η επιπλέον τάση στην μπαταρία των αεροσκαφών να είναι η κυρίαρχη αιτία για τη φωτιά, τον περασμένο μήνα, σε ένα τζετ 787 Dreamliner της επίσης ιαπωνικής εταιρείας JAL.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.