Ενώπιον του Κογκρέσου θα βρεθεί στις 23 Ιανουαρίου η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον για να καταθέσει για τις επιθέσεις στη Βεγγάζη.

Η Χίλαρι Κλίντον θα κατέθετε αρχικά στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά λόγο των προβλημάτων υγείας της η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε. Τον Οκτώβρη είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιπτώσεις της επίθεσης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Αμερικανούς, ανάμεσά τους και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη.

«Πρόθεσή μου είναι σε αυτήν την ακρόαση να επικεντρωθούμε στο γιατί αυτή η επίθεση δεν προβλέφτηκε, ποια ήταν τα λάθη των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ποιες ανεπάρκειες των υπευθύνων πρέπει να διορθωθούν ώστε να είναι περισσότερο ασφαλή τα διπλωματικά κτίρια στο εξωτερικό και να προστατεύονται καλύτερα οι διπλωμάτες μας», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις.

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση η Κλίντον θα μεταβιβάσει τα καθήκοντά της στον Τζον Κέρι. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών θα εγκατέλειπε τη θέση της αμέσως μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου, όμως θα παραμείνει στο υπουργείο μέχρι να είναι έτοιμος ο Κέρι να αναλάβει. Ο Κέρι είναι σήμερα πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσία.