Διαστημικό σκάφος «βομβάρδισε» αστεροειδή για ερευνητικούς σκοπούς

Η ιαπωνική Jaxa ελπίζει να λάβει και οπτικό υλικό από την αποστολή του Hayabusa 2


ΚΟΣΜΟΣ
10:25
05/04/2019
Διαστημικό σκάφος «βομβάρδισε» αστεροειδή για ερευνητικούς σκοπούς
3
loading

Ιαπωνικό διαστημικό σκάφος «βομβάρδισε» αστεροειδή σε μία προσπάθεια να πάρει υλικό που θα μπορούσε να προσφέρει στους επιστήμονες νέα στοιχεία για την προέλευση της ζωής στη Γη.

Το Hayabusa 2 έριξε μία μικρή συσκευή ενώ περνούσε 500 μέτρα πάνω από τον αστεροειδή Ryugu, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian επικαλούμενη την ιαπωνική αεροδιαστημική υπηρεσία Jaxa.

Η συσκευή έχει σχήμα κώνου και τα εκρηκτικά που μετέφερε ήταν προγραμματισμένο να εκραγούν 40 λεπτά μετά την «απελευθέρωσή» της, με σκοπό να ανοίξουν κρατήρα στην επιφάνεια του αστεροειδή.

Καθώς το Hayabusa 2 έκανε έναν ελιγμό για να αποφύγει σύγκρουση με τον αστεροειδή ή την πρόκληση ζημιών από την έκρηξη, άφησε στο σημείο και μία κάμερα που μπορεί να καταγράφει τα τεκταινόμενα.

Δεν είναι σαφές πότε θα μπορεί η κάμερα να μεταδώσει τις εικόνες, ούτως ώστε να ξέρει και η Jaxa αν η αποστολή ήταν επιτυχής ή όχι.

Το διαστημικό όχημα θα επιστρέψει στο σημείο αφότου κατακαθίσει η σκόνη για να παρατηρήσει την επιφάνεια του αστεροειδή από πάνω και να συλλέξει «φρέσκα» δείγματα από το «υπέδαφος».

«Ανυπομονούμε να δούμε τι θα συμβεί όταν η συσκευή συγκρουστεί με τον αστεροειδή» σχολίασε ο μηχανικός της Jaxa Takashi Kubota.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιστεύεται πως ο αστεροειδής περιέχει μεγάλες ποσότητες οργανικής ύλης και νερού από 4,6 δισ. χρόνια πριν, όταν γεννήθηκε το ηλιακό σύστημα.

Η αποστολή έχει κόστος 30 δισεκατομμυρίων γεν και ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αλεξανδρος82

  Λογικά δεν ήταν σε πορεία σύγκρουσης με τη γη...
  Διασφαλησαν ότι μετα την έκρηξη δε θα αποκτήσει πορεία προς τη γη η θα καταστραφεί ο κόσμος από μια [...] των Γιαπωνέζων??

 2. avatar Μστ

  Δε μας έφτανε που έχουμε καταστρέψει το πλανήτη γη, τώρα σκοπεύουμε να καταστρέψουμε και τους υπόλοιπους πλανήτες...που να αρχίσουν τους βομβαρδισμούς και οι αμερικάνοι, χρυσά κέρδη για τις βιομηχανίες εξοπλιστικών.!!

 3. avatar panos222

  Ρε την Χαβούζα 2...!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει