Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά δύο απόπειρες σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για εσκεμμένες ενέργειες που σχετίζονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σιδηροδρομικοί υπάλληλοι εντόπισαν σε ράγες στην κεντρική Αγγλία στις 21 Μαρτίου κάποια «αντικείμενα», ενώ το ίδιο συνέβη και μετά από έξι μέρες. Η αστυνομία τονίζει ότι τα αντικείμενα αυτά δεν επηρέασαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

«Αυτή ήταν μία σοβαρή και εσκεμμένη απόπειρα κάποιου να προκαλέσει σημαντικό σαμποτάζ και παρακώλυση στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας», δήλωσε ο Sean O’ Callaghan της βρετανικής αστυνομίας μεταφορών.

«Για την ώρα εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα ως προς το γιατί κάποιος θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο για να τοποθετήσει αυτά τα αντικείμενα σε μία λειτουργική σιδηροδρομική γραμμή, ωστόσο η αρχική μας εκτίμηση μας οδηγεί στο να πιστεύουμε ότι σχετίζεται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή ένωση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο O’ Callaghan ξεκαθάρισε πως πρόθεση του δράστη ήταν απλώς να προκληθούν καθυστερήσεις στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες, και όχι να προκληθούν ζημιές στις σιδηροδρομικές υποδομές.