Κεκλεισμένων των θυρών θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο του Νέου Δελχί όπου προσήχθησαν οι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, καθώς η πρόεδρος της έδρας ζήτησε σήμερα την εκκένωση της, κατάμεστης, αίθουσας, από όσους δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, η οποία συνταράσσει τη χώρα εδώ και εβδομάδες.

«Η αίθουσα είναι κατάμεστη. Έχει καταστεί αδύνατο για το δικαστήριο να φέρει σε πέρας τη διαδικασία σ’ αυτή την κατάσταση», δήλωσε η δικαστής Ναμρίτα Αγκαρουάλ, αντιδρώντας στις διαμαρτυρίες δικηγόρων εντίς της αιθούσης που καταφέρονταν εναντίον των συναδέλφων τους οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν εθελοντικά τους κατηγορουμένους. Πρόκειται για πέντε άτομα ηλικίας 19 ως 35 ετών, που κινδυνεύουν με την ποινή του θανάτου για την απαγωγή, το βιασμό και το φόνο της 23χρονης φοιτήτριας.

Η αίθουσα στο συγκρότημα δικαστηρίων του Σάκετ , η οποία έχει περίπου 30 θέσεις, κατακλύσθηκε από περίπου 150 ανθρώπους, δεκάδες από τους οποίους ήταν δικηγόροι που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση και δημοσιογράφοι του ξένου Τύπου.

Νωρίτερα, πολλές κλούβες της αστυνομίας συνοδευόμενες από δύο περιπολικά εθεάθησαν να εισέρχονται στο συγκρότημα των δικαστηρίων μεταφέροντας τους κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν από τρεις εβδομάδες.