Οι πέντε άντρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία της φοιτήτριας στο Νέο Δελχί προσάγονται σήμερα για πρώτη φορά ενώπιον της ινδικής δικαιοσύνης, η οποία διαθέτει ιατροδικαστικές αποδείξεις για την εμπλοκή τους στο έγκλημα αυτό που έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι πιθανόν αν κριθούν ένοχοι να καταδικαστούν σε θάνατο αντιμετωπίζουν επίσης τις κατηγορίες της απαγωγής και της κλοπής.

Οι δύο από αυτούς έδωσαν στη δικαιοσύνη στοιχεία σε μια προσπάθεια να τους επιβληθούν ελαφρύτερες ποινές. Το Σάββατο κατέθεσαν αίτηση να τους δοθεί το καθεστώς “πληροφοριοδότη” κατά των άλλων κατηγορούμενων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ένα μπλε λεωφορείο της αστυνομίας το οποίο πιστεύεται ότι μεταφέρει τους κατηγορούμενους από την φυλακή Τιχάρ να φτάνει στο δικαστήριο της περιφέρειας Σακέτ. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για την αποφυγή επεισοδίων ή ακόμα και επιθέσεων εναντίον των πέντε κατηγορούμενων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το συγκεκριμένο δικαστήριο θα παραπέμψει τους κατηγορούμενους σε άλλο που θα έχει την αρμοδιότητα να δικάζει υποθέσεις βιασμού και ανθρωποκτονιών.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία, με τον κόσμο να καταδικάζει τη βία κατά των γυναικών και την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν αυτά τα εγκλήματα τόσο η αστυνομία, όσο και η δικαιοσύνη.

Κανείς από τους πέντε ενήλικες που κατηγορούνται δεν είναι μεγαλύτερος των 35 ετών. Ο έκτος κατηγορούμενος είναι 17 ετών και θα παρουσιαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Η νεαρή φοιτήτρια και ο 28χρονος φίλος της επιβιβάστηκαν στις 16 Δεκεμβρίου σε λεωφορείο που συνήθως μετέφερε παιδιά στα σχολεία τους και το οποίο είχε καταλάβει ομάδα έξι αντρών, οι οποίοι βίασαν την φοιτήτρια και ξυλοκόπησαν την ίδια και τον σύντροφό της προτού τους πετάξουν στο δρόμο.

Η κοπέλα πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής της.

Το Σάββατο, η εισαγγελία ανακοίνωσε πως τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν στα ρούχα των κατηγορούμενων ταυτίζονται με το αίμα του θύματος. Ο σύντροφος της κοπέλας κατέθεσε στην αστυνομία και αναγνώρισε τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο φίλος της 23χρονης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση,τόνισε πως η αστυνομία έχασε πολύτιμο χρόνο και κατήγγειλε την αδιαφορία των περαστικών που δεν προσέφεραν καμιά βοήθεια στο ζευγάρι, το οποίο βρισκόταν αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.