Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα όταν άγνωστος έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος στην κοινότητα Ζαογιάνγκ, στην επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η επίθεση διαπράχθηκε γύρω στις 6 το πρωί τοπική ώρα- λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας.

Επτά τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή καμία πληροφορία για τα κίνητρα του δράστη.

Τον Νοέμβριο, είχαν καταγραφεί δύο παρόμοια περιστατικά στην Κίνα. Σε ένα χωριό της επαρχίας Σετσουάν στα νοτιοδυτικά, οδηγός χτύπησε πεζούς, για άγνωστο λόγο, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους. Πέντε ημέρες νωρίτερα, αυτοκινητιστής χτύπησε μαθητές στην επαρχία Λιαονίνγκ στα βορειοανατολικά, σκοτώνοντας πέντε και τραυματίζοντας άλλους 19. Ο άνδρας, άνεργος, 29 ετών, επέλεξε τα θύματά του «τυχαία», έπειτα από έναν καυγά με τη σύζυγό του, όπως είχαν μεταδώσει κινεζικά ΜΜΕ.

Τον Σεπτέμβριο, ένας σαραντάρης, οπλισμένος με μαχαίρι, έριξε το 4X4 που οδηγούσε πάνω σε πλήθος σε μια πλατεία στην επαρχία Χουνάν στα κεντρικά, σκοτώνοντας 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 44. Ο άνδρας συνελήφθη.

Το 2013, δύο τουρίστες σκοτώθηκαν στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος πριν πάρει φωτιά. Οι κινεζικές αρχές είχαν προσάψει την ευθύνη για εκείνη την επίθεση, οι τρεις δράστες της οποίας σκοτώθηκαν, σε αυτονομιστές μουσουλμάνους της εθνότητας των Ουιγούρων.

(φωτογραφία αρχείου)