Η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε ένα σημείο κοντά σε ουρά εκατοντάδων ανθρώπων που περίμεναν σε ένα αρτοποιείο για να αγοράσουν ψωμί στην πόλη Χαλφάγια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον εξήντα πολίτες έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση, ενώ αρκετοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αντιπολιτευόμενη οργάνωση Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού κάνει λόγο για τουλάχιστον 90 νεκρούς από το βομβαρδισμό.

Παράλληλα, ο διεθνής απεσταλμένος για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, συναντήθηκε σήμερα με το σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ .

Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου είπε ότι «η κατάσταση στη χώρα» εξακολουθεί να είναι πολύ «ανησυχητική». Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα του Μαρτίου του 2011, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο κ. Άσαντ εξέφρασε την άποψή του για την κατάσταση κι εγώ του εξέθεσα τον απολογισμό των συναντήσεών μου με ηγέτες στην περιφέρεια και πέραν αυτής», είπε ο Αλγερινός διπλωμάτης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Σεπτέμβριο τον προκάτοχό του Κόφι Άναν.