Τουλάχιστον είκοσι πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στην Υεμένη, σε αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, από τα χτυπήματα στην περιοχή Kushar, στα βόρεια της χώρας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον δώδεκα παιδιά και ακόμα τριάντα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Παιδιά είναι και μεταξύ των τραυματιών.

«Πολλά από τα τραυματισμένα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο» σύμφωνα με τη συντονίστρια του ΟΗΕ για την Υεμένη Λίζ Γκράντ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι μετέδωσε πως στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία σκοτώθηκαν 23 πολίτες.

Αντίθετα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, που πρόσκειται στον συνασπισμό, μετέδωσε πως πίσω από τις επιθέσεις είναι οι Χούτι.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο στη διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους ενώ η χώρα έχει οδηγηθεί στο χείλος του λιμού.

Οι Χούτι, που έχουν τη στήριξη του Ιράν, πήραν το 2014 υπό τον έλεγχό τους την πρωτεύουσα Σαναά ενώ το 2015 παρενέβη ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία επιχειρώντας να αποκαταστήσει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

(φωτογραφία αρχείου)