Τα στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας σε κίνδυνο λόγω των… σέλφι

Παίρνει μέτρα η Άγκυρα


ΚΟΣΜΟΣ
14:58
07/03/2019
Τα στρατιωτικά μυστικά της Τουρκίας σε κίνδυνο λόγω των... σέλφι
2
loading

Η ηγεσία του τουρκικού στρατού απαγορεύει τις φωτογραφίες selfie που στέλνουν οι φαντάροι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως ένα άμεσο μέτρο για να σταματήσει τη δημοσιοποίηση στρατιωτικών μυστικών στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, αφορμή στάθηκε μία φωτογραφία στρατιώτη στα Κατεχόμενα  η οποία στη συνέχεια έγινε είδηση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γενί Σαφάκ». Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικό διάστημα η κυπριακή ενημερωτική ιστοσελίδα δημοσίευσε φωτογραφία Τούρκου στρατιώτη στα κατεχόμενα ο οποίος φωτογραφήθηκε με τα γερμανικά Leopard, την άφιξη των οποίων αποκάλυψε η «Σημερινή».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να επιβάλλουν ακόμη πιο αυστηρές τιμωρίες όταν διαπιστώνονται τέτοιου είδους σοβαρές ενέργειες που απειλούν την εσωτερική ασφάλεια της Τουρκίας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Πριν από λίγες ημέρες στα Κατεχόμενα ένας Τούρκος στρατιώτης τράβηξε φωτογραφία το έγγραφο της αδείας του και την ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να το αντιληφθούν τα ελληνικά ΜΜΕ και οι Έλληνες στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες να βρουν την ευκαιρία να αντλήσουν διάφορες πληροφορίες από το έγγραφο, όπως τα ολμοβόλα που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός στα Κατεχόμενα και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Σχετικός κανονισμός, που απαγορεύει τη διασπορά τέτοιων πληροφοριών μέσω φωτογραφιών για παράδειγμα υπάρχει στην Τουρκία, σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», ωστόσο τις περισσότερες φορές οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ενήμερες για ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τους στρατιώτες και για το λόγο αυτό τώρα κινητοποιήθηκαν ώστε να λάβουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα, όπως κάνουν άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Γερμανία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar 2019

    Ενώ τα δικά μας βλαμμένα γράφουν και ανεβάζουν τα πάντα στο Ίντερνετ!

    1. avatar Μας αρέσει ναι η όχι

      Έχει πέρα έχει πειθαρχία εδώ εχει [...]

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει