Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν έχει «καμία απόδειξη» σχετικά με τους ισχυρισμούς των Ιρανικών αρχών ότι έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και προσγείωσαν ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι οι ιρανικοί ισχυρισμοί είναι αληθείς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ.

Το Ιράν, δήλωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του και κατάφερε να προσγειώσει ένα αμερικανικό αναγνωριστικό τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος που εντόπισε στον εναέριο χώρο του πάνω από τα νερά του Κόλπου.

Πριν από την προεδρία, η ανακοίνωση αυτή είχε διαψευστεί από την το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

«Ένα αμερικανικό drone που πετούσε πάνω από την περιοχή του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες τέθηκε τις τελευταίες ημέρες υπό τον έλεγχο των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης, μόλις εισήλθε στον εναέριο χώρο» του Ιράν, ανέφεραν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Οι Πασνταράν δεν διευκρίνισαν την περιοχή και τις συνθήκες της «κατάληψης» αυτής.

Ο αμερικανικός Πέμπτος Στόλος, που εδρεύει στο Μπαχρέιν, αρνήθηκε ότι έχασε ένα UAV στον Κόλπο.

«Δεν έχουμε χάσει τίποτα πρόσφατα, αυτούς τους τελευταίους μήνες» στην περιοχή των επιχειρήσεων του Πέμπτου Στόλου, που εκτείνεται από τον Περσικό Κόλπο έως το Κέρας της Αφρικής, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος, ο πλοίαρχος Τζέισον Σάλατα.