Εν μέσω σκανδάλων που πλήττουν στρατηγούς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, όπως τον Ντέιβιντ Πετρέους της CIA και τον ανώτατο αμερικανό στρατιωτικό διοικητή της Isaaf Τζον Άλεν, έρχεται άλλος ένας υποβιβασμός και μία τιμωρία.

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λίον Πανέτα ανακοίνωσε σήμερα από την Αυστραλία όπου βρίσκεται τον υποβιβασμό και την καταδίκη του απόστρατου στρατηγού του αμερικανικού Στρατού Ξηράς Γουίλιαμ Κιπ Γουάρντ για κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων, τα οποία χρησιμοποιήσε για προσωπική του χρήση. 

Ο στρατηγός ήταν πρώην διοικητής της Αφρικανικής Διοίκησης, ο οποίος υποβιβάσθηκε στον βαθμό του αντιστράτηγου με τον οποίο και θα συνταξιοδοτηθεί και θα υποχρεωθεί να επιστρέψει το ποσόν των 82.000 δολαρίων στη αμερικανική κυβέρνηση.

Τα πεπραγμένα του αμερικανού στρατηγού υπήρξαν αντικείμενο πολύμηνης έρευνας επιτροπής του Πενταγώνου τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν εν μέσω της αποκάλυψης σκανδάλων που πλήττουν την ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία των ΗΠΑ.

Ο Κιπ Γουάρντ ήταν ο πρώτος αξιωματικός που ανέλαβε την διοίκηση του Africom (2007-2011) με έδρα την Στουτγάρδη και κρίθηκε ένοχος για χρησιμοποίηση των μέσων που έθεσε στη διάθεσή του το Πεντάγωνο για προσωπική του αναψυχή.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δηλώνει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ότι ο Λίον Πανέτα «είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει ταχέως και με τον προσήκοντα τρόπο κάθε κρούσμα ανάρμοστης συμπεριφοράς ανώτατων αξιωματικών».