Στο Κογκρέσο θα καταθέσει τελικά ο πρώην επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή όταν αποκαλύφθηκε η ανάρμοστη σχέση που διατηρούσε με τη βιογράφο του, για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Αμερικανοί.

Προτού ακόμη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο και παραιτηθεί ο Πετρέους είχε προγραμματιστεί να καταθέσει αύριο Πέμπτη, κεκλεισμένων των θυρών, στις επιτροπές Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. Μετά την παραίτηση θα κατέθετε στη θέση του ο προσωρινός αντικαταστάτης του, Μάικλ Μόρελ. Σύμφωνα όμως με τα τηλεοπτικά κανάλια Fox News και NBC, ο Πετρέους θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο Κογκρέσο την Παρασκευή για να καταθέσει όσα γνωρίζει για την υπόθεση.

Τις τελευταίες ημέρες βουλευτές και γερουσιαστές ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να παραστεί στις ακροάσεις αυτές, δεδομένου ότι είχε μεταβεί ο ίδιος στη Λιβύη για να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν ο πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί, στις 11 Σεπτεμβρίου.

«Ο Πετρέους άφησε να εννοηθεί ότι επιθυμεί να καταθέσει στην επιτροπή», δήλωσε νωρίτερα η πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Νταϊάν Φάινσταϊν, μιλώντας στον ιστότοπο Politico.

Η CIA δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.