Ελκυστικό για τους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ φαίνεται ότι είναι το σκάνδαλο του πρώην διοικητή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους, καθώς από τη Δευτέρα επικρατεί αναβρασμός στους καλλιτεχνικούς κύκλους: συναντήσεις ανάμεσα σε στελέχη των μεγάλων στούντιο, ανταλλαγή e-mails μεταξύ σεναριογράφων και τηλεφωνήματα σε ατζέντηδες.

«Το σκάνδαλο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως ταινία ή βιβλίο», είπε η ατζέντης συγγραφέων Τζούντι Φάρκας, η οποία εκπροσωπεί τον σεναριογράφο Αντόνιο Μέντες για την κινηματογραφική μεταφορά με τον Μπεν Άφλεκ του βιβλίου «Argo» που βασίζεται σε αποστολή της CIA.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σκάνδαλο, δεν είναι βέβαιο αν κάποιος από τους πρωταγωνιστές του, ο Πετρέους ή η πρώην ερωμένη και βιογράφος του Πόλα Μπρόντγουελ, θα πουλήσουν τα δικαιώματα της σχέσης τους δίνοντας έτσι στους κινηματογραφόφιλους λεπτομέρειες που δεν έχουν γίνει γνωστές και μια καλή ευκαιρία για μια επιτυχημένη ταινία ή ένα δραματικό ντοκιμαντέρ στη διάσημη εταιρεία παραγωγής HBO.

«Μπορείς να κάνεις μια ιστορία βγαλμένη από τους τίτλους του Τύπου, αλλά αυτό θα δυσαρεστούσε τα κινηματογραφικά στούντιο, ειδικά αν θέλουν να δραματοποιήσουν και να παρουσιάσουν την προσωπική ζωή των ανθρώπων», λέει ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε καλλιτεχνικές υποθέσεις Τζέι Κούπερ. Προσθέτει με σαρκασμό ότι μια ταινία για το σκάνδαλο Πετρέους θα έπρεπε να έχει τον τίτλο «General Strangelove» (Στρατηγός Strangelove) μία αναφορά στην ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ του 1964 με τον Πίτερ Σέλερς και τίτλο “SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα- Dr Strangelove”).

Οι ειδικοί του χώρου λένε ότι μια τηλεταινία για το θέμα είναι η καλύτερη λύση καθώς μπορεί να προβληθεί μέσα σε ένα χρόνο, αναφέρει δημοσίευμα του ΑΜΠΕ. Αντίθετα, μία κινηματογραφική ταινία θα έβγαινε στη μεγάλη οθόνη όταν πλέον το σκάνδαλο θα είχε ξεχαστεί.

«Αυτό το σκάνδαλο διαθέτει πολλά στοιχεία από αυτά που αναζητεί το Χόλιγουντ και το κοινό: συγκάλυψη, συνωμοσίες, την CIA, υψηλά πολιτικά πρόσωπα, ερωτικές σχέσεις», εξηγεί ο παραγωγός του Χόλιγουντ Κρις Άρμστρονγκ.

Ο Τζέι Ρόουτς, σκηνοθέτης της τηλεταινίας της HBO, που βασίστηκε στη ζωή της Σάρα Πέιλιν κι έχει τίτλο «Game Change», δήλωσε ότι κατά το πρώτο σαββατοκύριακο της προβολής της, η ταινία συγκέντρωσε αριθμό ρεκόρ θεατών, που έφτασε τα 3,6 εκατομμύρια.

Οι σεξουαλικές περιπέτειες πολιτικών προσελκύουν το κοινό εδώ και χρόνια. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας του 1998 «Primary Colors» (Όλες οι Γυναίκες του Προέδρου) βασίστηκε στον Μπιλ Κλίντον και οι δημιουργοί της χρησιμοποίησαν το βιβλίο του Τζόελ Κλάιν για την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου το 1992.

Το καλό για όσους ενδιαφέρονται να γράψουν το σενάριο για το σκάνδαλο Πετρέους είναι ότι η υπόθεση δεν διαθέτει μόνο στοιχεία ίντριγκας, αλλά ενδεχομένως και θεμάτων εθνικής ασφαλείας.

Δύο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι ο στρατηγός Τζον Άλεν, διοικητής των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων και η Τζιλ Κέλεϊ, η οποία ήταν αποδέκτης των emails του.

Η Κέλεϊ από την Τάμπα της Φλόριντα είναι ο χαρακτήρας για τον οποίο διψά το Χόλιγουντ: εμφανίσιμη, με περίεργο παρελθόν και διασυνδέσεις. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη και πράκτορας του FBI, ο οποίος φέρεται ότι έστελνε στην Κέλεϊ φωτογραφίες του στις οποίες απεικονίζεται γυμνός από τη μέση και πάνω.

«Έχει ό,τι χρειάζεται. Είναι σαν οι Νοικοκυρές της Τάμπα (αναφορά στις “Νοικοκυρές Σε Απόγνωση”) να συνδυάζονται με τη σειρά ταινιών “Bourne” (με τον Ματ Ντέιμον)», σχολιάζει ο δικηγόρος καλλιτεχνικών υποθέσεων στο Λος Άντζελες Τζον Πφάιφερ.

Οι πιο περιζήτητοι άνθρωποι στο Μπέβερλι Χιλς θα είναι οι σεναριογράφοι και οι ατζέντηδες που συγκεντρώνουν και παρέχουν πληροφορίες και που μέχρι στιγμής δεν τις έχουν διοχετεύσει στα ΜΜΕ. «Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι προσπαθούν να βρουν αριθμούς κινητών και να επικοινωνήσουν με αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι γίνεται αυτή η δουλειά», εξηγεί ο παραγωγός Τζόναθαν Ντάνα.