Πεπεισμένος ότι θα έχει μία «καλή βραδιά» στην αποψινή ολονυκτία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τις αμερικανικές εκλογές δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα και συνεχάρη τον αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ για τη «δυναμική» προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Ομπάμα, που πέρασε την ημέρα των εκλογών στην πόλη του Σικάγου, που θεωρείται προπύργιό του, μετέβη νωρίς το πρωί σε ένα από τα προεκλογικά του κέντρα για να ευχαριστήσει τους εθελοντές.

«Θα ήθελα να εκφράσω στον κυβερνήτη Ρόμνεϊ τα συγχαρητήριά μου για την δυναμική του εκστρατεία. Γνωρίζω πως οι υποστηρικτές του είναι εξίσου προσηλωμένοι, εξίσου ενθουσιώδεις και εργάζονται εξίσου σκληρά και σήμερα», δήλωσε ο Ομπάμα, την ώρα που οι εθελοντές τηλεφωνούσαν διαρκώς ενθαρρύνοντας τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες.

«Έχουμε εμπιστοσύνη πως διαθέτουμε τις ικανές ψήφους για να κερδίσουμε, όμως όλα στο τέλος θα εξαρτηθούν από το πόσες από αυτές τις ψήφους καταλήξουν στις κάλπες», πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Ο Ομπάμα από το κέντρο τηλεφώνησε σε αρκετούς άλλους εθελοντές προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την συνεισφορά τους.

«Αναμένω ότι θα έχουμε μία καλή βραδιά, αλλά ό,τι κι εάν συμβεί, θα ήθελα να εκφράσω το πόσο εκτιμώ όλους όσους με υποστήριξαν, όλους όσους εργάσθηκαν για λογαριασμό μου», κατέληξε ο Ομπάμα.