Μαντάρα τα έκανε η αστυνομία του Κόβεντρι στην περίπτωση ενός επιχειρηματία από το Λέστερσιρ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2/1, δυο ληστές εισέβαλαν στο σπίτι του Phil Chambers και της Charlotte Gill και υπό την απειλή μαχαιριού απέσπασαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους, ενός Audi RS3, που ήταν σταθμευμένο απ’ έξω.

«Μας είχε πάρει ο ύπνος όταν ξαφνικά δυο άνδρες εισέβαλλαν στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν σαν να έβλεπα εφιάλτη. Φώναζαν “που είναι τα κλειδιά;” και “θα σας μαχαιρώσουμε”. Είχαν μαχαίρια μαζί τους δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε ο 30χρονος που τους έδωσε τα κλειδιά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με το αυτοκίνητό του.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία η οποία στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης επικοινώνησε μαζί του και του είπε πως το αυτοκίνητό του βρέθηκε παρατημένο, χωρίς ζημιές και πως έχει μεταφερθεί σε μάντρα της αστυνομίας στο Κόβεντρι.

Η ανακούφιση του νεαρού άνδρα όμως δεν διήρκησε πολύ καθώς στις 9.20 πμ ο επικεφαλής επιθεωρητής επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει πως το αυτοκίνητό του έκανε… φτερά από τη μάντρα που φυλασσόταν, καθώς οι ίδιοι ληστές έσπασαν την πύλη και το έκλεψαν για δεύτερη φορά!

«Βρισκόταν σε αμηχανία και ήταν απολογητικός. Του είπα “έχει εξελιχθεί σε ανόητο αστείο, έτσι δεν είναι;”.

Ο καημένος δεν ήξερε τι να πει», σχολίασε ο 30χρονος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν το Audi έμεινε από καύσιμα οι δύο ληστές το παράτησαν και περίμεναν την αστυνομία να το εντοπίσει και να το μεταφέρει σε μάντρα. Εκεί ανέλαβαν και πάλι δράση καθώς μπήκαν στη μάντρα έχοντας μαζί τους ένα μπιτόνι με καύσιμα, εφοδίασαν το όχημα και έφυγαν σαν κύριοι καθώς είχαν μαζί τους τα κλειδιά!

Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση προσπαθώντας να εντοπίσουν τους δύο ληστές με το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Όσο για τον ιδιοκτήτη του; «Είμαι έξαλλος, δεν έχω να πω κάτι άλλο».