Συγκλονίζει η υπόθεση του θανάτου ενός 11χρονου από αλλεργική αντίδραση το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς στο Κάναρσι του Μπρούκλιν.

Ο Camron Jean-Pierre βρισκόταν στο σπίτι την ώρα που η γιαγιά του μαγείρευε μπακαλιάρο στην κουζίνα, όταν μυρίζοντας τις αναθυμιάσεις του φαγητού έχασε τις αισθήσεις του. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα του ο μικρός δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα.

Συντετριμμένος ο πατέρας του, Steven Jean-Pierre περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βίωσε και τα τελευταία λόγια του γιου του.

«”Μπαμπά σ’ αγαπώ” μου είπε λίγο πριν ξεψυχήσει και μου έδωσε δυο φιλιά», λέει με δάκρυα στα μάτια.

Πατέρας και γιος ταξίδεψαν από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μπρούκλιν για να περάσουν την Πρωτοχρονιά με τη γιαγιά του πιτσιρικά.

Δυστυχώς μπήκαν στο σπίτι την λάθος στιγμή. Οι αναθυμιάσεις από τον μπακαλιάρο έφτασαν στον μικρό που είχε αλλεργία στα ψάρια, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει. Ο Steven του έδωσε αμέσως τον φορητό εισπνευστήρα, αλλά ο 11χρονος δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

«Προσπάθησα να του δώσω τη συσκευή η οποία συνήθως τον βοηθά, αλλά δεν μπορούσε να αναπνεύσει και έτσι κάλεσα ασθενοφόρο», λέει. «Αισθάνθηκα ότι δεν είχε παλμό. Προσπάθησα να τον επαναφέρω με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και προσωρινά τα κατάφερα, αλλά στη συνέχεια έχασε και πάλι τις αισθήσεις του».

Ο Camron μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Brookdale, αλλά ήταν πια αργά. «Ο γιος μου ήταν ο καλύτερος. Έκανε χαρούμενους όσους βρίσκονταν γύρω του. Έκανε χαρούμενο τον πατέρα του. Ήταν ο πρίγκιπάς μου. Ήταν τα πάντα για μένα», λέει τραγικός ο πατέρας.