Με τη φωνή του να σπάει από την οδύνη, ο Jason Coffman πλησίασε τους δημοσιογράφους, που ήταν συγκεντρωμένοι κοντά στο σημείο του μακελειού στο εστιατόριο Borderline Bar and Grill στην περιοχή Thousand Oaks στην Καλιφόρνια, όπου χθες δώδεκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από πυρά ενόπλου.

Ο μεγαλύτερος γιος του ήταν μεταξύ των δώδεκα νεκρών. «Το όνομά του ήταν Cody Coffman, ήταν ο πρωτότοκος γιος μου» είπε συντετριμμένος, σκουπίζοντας τα δάκρυά του. «Θεέ μου… Γιε μου, σ’ αγαπώ τόσο πολύ… Ο Θεός να είναι μαζί σου…».

Ο Cody είχε μόλις κλείσει τα 22 και ετοιμαζόταν να πάει στον στρατό. Αφήνει πίσω του τρεις αδελφούς κάτω των δέκα ετών, ενώ οι γονείς του περιμένουν σε λίγες μέρες και τη γέννηση της κόρης τους.

«Ο Cody ήταν ο μεγάλος αδελφός που χρειάζονταν τα παιδιά μου» συνέχισε ο πατέρας του. «Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που θα αποκτούσε μία αδελφή, και τώρα εκείνη δεν θα τον γνωρίσει ποτέ… Σ’ αγαπώ, γιε μου».

Όπως περιέγραψε, είχε μιλήσει με τον γιο του το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν εκείνος φύγει για να πάει στο Borderline Bar & Grill. «Το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν, σε παρακαλώ μην πιείς και οδηγήσεις» διηγήθηκε. «Το τελευταίο ήταν, γιε μου, σ’ αγαπώ».

Τον ξύπνησαν γύρω στη μία τη νύχτα άνθρωποι που ήταν μαζί με τον Cody στο μπαρ. Του είπαν πως ο γιος του δεν τα κατάφερε. «Είμαι πολύ φορτισμένος αυτή τη στιγμή… Αυτό που με φοβίζει είναι εάν ο Cody πήγε προς το σημείο που συνέβαινε ό,τι συνέβαινε, αντί να φύγει μακριά. Γνωρίζοντάς τον, ξέρω πως είναι από αυτούς τους ανθρώπους που θα τα βάλουν με αυτόν που επιτίθεται, θα υπερασπιστεί τους άλλους, και σκέφτομαι πως ίσως αυτό έκανε… »

Μεταξύ των 12 θυμάτων είναι και ένας Έλληνας ομογενής. Ο 27χρονος  Τηλέμαχος Ορφανός ήταν στο μπαρ Borderline Bar and Grill, όταν ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ (πρώην πεζοναύτης) μπήκε οπλισμένος και θέρισε 12 ζωές πριν πέσει κι ο ίδιος νεκρός. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο 27χρονος ομογενής είχε καταφέρει να επιζήσει από την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας πριν από έναν χρόνο, όταν ο Στέφεν Πάντοκ άνοιξε πυρ σε κόσμο που συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ, σκοτώνοντας 58 αθώους.