Το γεγονός ότι οι αμερικανικές πρεσβείες σε Βεγγάζη και Αίγυπτο αποτελούσαν στόχο επιθέσεων, γνώριζαν ήδη οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent είχαν ασφαλείς και επαρκείς πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, τα στοιχεία αυτά ήταν στη διάθεση των υπηρεσιών ασφαλείας τουλάχιστον 48 ώρες πριν τα χτυπήματα αλλά δεν ενημέρωσαν αρμοδίως τις διπλωματικές αποστολές ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Πάντως, η Ουάσινγκτον είναι πεπεισμένη, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι η επίθεση στην πρεσβεία ήταν προσχεδιασμένη καθώς κατά τη διάρκειά της χρησιμοποιήθηκαν οπλοπολυβόλα, χειροβομβίδες αλλά και οπλοβομβίδες, δηλαδή όπλα που δεν φέρουν «απλοί», οργισμένοι διαδηλωτές.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ευαίσθητα διαβαθμισμένα έγγραφα που βρίσκονταν στην αμερικανική πρεσβεία έχουν περιέλθει στην κατοχή των ισλαμιστών. Αυτά περιέχουν ονόματα Λίβυων που συνεργάζονται με τους Αμερικανούς αλλά και πετρελαϊκά συμβόλαια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.