Η μελέτη για τον εθισμό στο πορνό έχει έναν περίεργο χρηματοδότη

Ποιος δίνει άραγε 25.000 δολάρια για να ερευνηθούν σε βάθος οι επιπτώσεις της πορνογραφίας;


ΚΟΣΜΟΣ
23:27
22/10/2018
Η μελέτη για τον εθισμό στο πορνό έχει έναν περίεργο χρηματοδότη
loading

Υπάρχει μια καναδική εταιρία που έχει δώσει πολλά και διάφορα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αν και πλέον προτίθεται να υποστηρίξει και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο λόγος για τον ογκόλιθο της διαδικτυακής πορνογραφίας Pornhub, την ιστοσελίδα που έκλεισε την περσινή χρονιά με επισκεψιμότητα στα 30 δισεκατομμύρια(!) και εγκαινίασε τον Μάρτιο ένα ερευνητικό κονδύλι (Pornhub Sexual Wellness Grant) στο οποίο υπέβαλαν αίτηση μερικές χιλιάδες πανεπιστημιακοί.

Το ποσό θα πάει τελικά στον καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κάνσας, Omri Gillath, και την ομάδα του που θέλουν να αξιολογήσουν τις βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες επιπτώσεις της καθημερινής παρακολούθησης πορνό.

«Το πορνό είναι πια μέρος της καθημερινότητας. Και δεν τείνουμε πια να ερευνούμε τις επιδράσεις», λέει ο δρ Gillath, «αυτό που προσπαθεί τώρα να κάνει το Pornhub είναι να διασφαλίσει το γεγονός ότι παίρνει στα σοβαρά τον ρόλο του στην κοινωνία. Είναι ψυχαγωγία, φυσικά, είναι πηγή διέγερσης, αλίμονο, αλλά είναι επίσης και εκπαιδευτική πηγή και πρέπει να είμαστε σοβαροί και σε αυτό».

Η μελέτη θα κρατήσει 18 μήνες και θα αποτελείται από τρία ξεχωριστά πειράματα. Όσο για το Pornhub, η αντιπρόεδρός του Corey Price δηλώνει «χαρούμενη» που ο κολοσσός του online porn υποστηρίζει πλέον και τις πανεπιστημιακές μελέτες.

Ο Gillath ισχυρίζεται πως το πορνό έχει περιβληθεί μόνο με κακή δημοσιότητα, ενώ αυτός σκοπεύει να καταδείξει τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά του στοιχεία…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει