Τα θύματα από πυρά εναντίον αυτοκινήτου, σε ένα μυστηριώδες έγκλημα που συνέβη σε δάσος της Άνω Σαβοΐας στην ανατολική Γαλλία, ανήκουν πιθανώς σε μια βρετανική οικογένεια που παραθέριζε στην περιοχή αυτή. Ανάμεσά τους ένα τετράχρονο κοριτσάκι βρέθηκε ζωντανό μέσα στο όχημα, αλλά ιδιαίτερα εξαντλημένο, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η εισαγγελία.

Το παιδί εντοπίστηκε αργά χθες βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, στο αυτοκίνητο που έφερε βρετανικές πινακίδες μέσα στο οποίο οι τρεις επιβάτες βρέθηκαν νεκροί από σφαίρες στην Άνω Σαβοΐα, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Ανεσί Ερίκ Μεγιό.

Το κοριτσάκι είναι εξαντλημένο καθώς επί σχεδόν οκτώ ώρες είχε παραμείνει κάτω από τα πτώματα χωρίς να μετακινηθεί καθόλου. Η μικρούλα βρέθηκε μόλις τα μέλη του Ινστιτούτου Εγκληματικών Ερευνών της εθνικής αστυνομίας της Γαλλίας που έφθασαν από το Παρίσι είχαν πρόσβαση στον τόπο του εγκλήματος, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Η μικρή μιλούσε αγγλικά. Άκουσε θορύβους, κραυγές, αλλά δεν μπόρεσε να πει περισσότερα καθώς είναι μόλις τεσσάρων ετών. Μεταφέρθηκε από αστυνομικούς σε ασφαλές σημείο και τελεί υπό προστασία όπως και ένα ακόμη κοριτσάκι», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Η βρετανική οικογένεια παραθέριζε σε μια κατασκήνωση του Σεντ-Ζοριόζ στις όχθες της λίμνης Ανεσί.

«Ο ιδιοκτήτης και οδηγός του οχήματος έχει βρετανική υπηκοότητα. Είχε αφήσει τα στοιχεία του διαβατηρίου του στο κάμπινγκ του Σεντ Ζοριόζ. Πιστεύεται ότι αυτός πρέπει να είναι», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Δεκαπέντε κάλυκες από αυτόματο όπλο βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.