Η ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής είναι πολύ σημαντική για τους εργαζόμενους σήμερα και, ειδικότερα, για τους εργαζόμενους γονείς, όπως έδειξε η νέα έρευνα της Regus.

Η Regus ρώτησε εργαζόμενους γονείς τι θα έκαναν τον χαμένο χρόνο που σπαταλούν στις μετακινήσεις, αν τον είχαν πίσω. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: 71% δήλωσε ότι θα αύξαναν τον ποιοτικό χρόνο που περνούν με την οικογένειά τους. Γι’ αυτόν το λόγο, σύμφωνα με την έρευνα, η ευέλικτη εργασία σήμερα αποτελεί το πιο σημαντικό πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους γονείς.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η έρευνα της Regus έδειξε επίσης ότι 85% των εργαζόμενων γονέων αισθάνονται τόσο έντονα την ανάγκη για ευέλικτη εργασία που θα ήταν διατεθειμένοι να χάσουν άλλα πλεονεκτήματα, προκειμένου να την αποκτήσουν. Το 96% των εργαζόμενων γονέων δήλωσε ότι επιθυμεί να εργάζεται για έναν εργοδότη ο οποίος παρέχει την ευέλικτη εργασία ως μέρος ενός πακέτου πλεονεκτημάτων, ενώ το 85% δήλωσε ότι είναι πρόθυμο να εργάζεται κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για φαγητό, ώστε να έχει πιο ευέλικτους χρόνους εργασίας.

Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο για τους εργοδότες είναι ότι το 74% των εργαζόμενων γονέων δήλωσε πως είναι διατεθειμένο να αλλάξει δουλειά, αν η καινούρια θέση τους προσφέρει μία επιλογή σε χώρους εργασίας. Το ποσοστό αυτό αφορά σχεδόν στα τρία τέταρτα των εργαζόμενων γονέων οι οποίοι θα άφηναν την δουλειά τους για μία νέα θέση.