Η συναρπαστική ανακάλυψη στον βυθό της Πορτογαλίας

Βρέθηκε ναυάγιο 400 ετών


ΚΟΣΜΟΣ
8:49
25/09/2018
Η συναρπαστική ανακάλυψη στον βυθό της Πορτογαλίας
2
loading

«Ανακάλυψη του αιώνα» χαρακτηρίζεται το εύρημα των αρχαιολόγων στην Πορτογαλία, οι οποίοι εντόπισαν ναυάγιο ηλικίας 400 ετών στα ανοιχτά των ακτών της χώρας.

Μπαχαρικά, κεραμικά και κανόνια με το πορτογαλικό οικόσημο βρέθηκαν μέσα και γύρω από το ναυάγιο, το οποίο βρέθηκε ανοιχτά του Κασκαΐς, στα περίχωρα της Λισαβόνας.

Η ομάδα των αρχαιολόγων εκτιμά πως το πλοίο επέστρεφε από την Ινδία όταν βυθίστηκε, μεταξύ 1575 και 1625, την εποχή που ήταν στο ζενίθ το εμπόριο μπαχαρικών ανάμεσα στην Ινδία και την Πορτογαλία.

Το σκάφος κείτεται 12 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης Jorge Freire, είναι πολύ καλά διατηρημένο.

«Από πλευράς κληρονομιάς, είναι η ανακάλυψη της δεκαετίας» είπε, χαρακτηρίζοντας το ναυάγιο «το πιο σημαντικό εύρημα όλων των εποχών» για την Πορτογαλία.

Στο σκάφος βρέθηκαν επίσης κινεζικά κεραμικά του 16ου και του 17ου αιώνα και κοχύλια κάουρι, που χρησιμοποιούνταν στο δουλεμπόριο την εποχή των αποικιοκρατών.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Νεκταρία

    Χαρακτηριζουν τα"σκουπίδια" ως ανακάλυψη του αιώνα διότι μόνο κάτι τέτοια αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά τους και στην Ελλάδα ρίχνουν μπετό στα θριαμβικά μνημεία της αρχαιότητας για να περάσει το μετρό....

    1. avatar ω ναι

      Μην ξεχνάμε και τους αρχαιοελληνικούς ναούς - κοσμήματα που γκρεμίσανε οι χριστιανοί για να χτίσουν τα κλουβιά με τρούλο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει