Κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό, λέμε συχνά, και αυτό ακριβώς έκανε ο 16χρονος της ιστορίας μας. Μόνο που ο γιαλός ήρθε και τον βρήκε.

Ο Αμερικανός Rhami Zeini βρήκε ένα τσαντάκι με 10.000 δολάρια και το πρώτο που σκέφτηκε και έκανε ήταν να το παραδώσει στην αστυνομία. Οδηγούσε από το σχολείο στο σπίτι του στη Σάντα Μπάρμπαρα των ΗΠΑ όταν είδε το μαύρο τσαντάκι καταμεσής του δρόμου.

Για την καλή του πράξη αμείφθηκε μάλιστα με 100 δολάρια. Ο σερίφης της κομητείας επαίνεσε τον έφηβο για την καλή του πράξη από το Facebook: «Σε έναν κόσμο που βομβαρδιζόμαστε από κακές ειδήσεις, είμαστε ενθουσιασμένοι να μοιραστούμε μαζί σας μια θετική ιστορία».

«Η αστυνομία κατάφερε να βρει την ιδιοκτήτρια και να της επιστρέψει το χαμένο τσαντάκι. Ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης για την πράξη του, ο νεαρός πήρε 100 δολάρια σε μετρητό», συνέχισε.

Επειδή το ίντερνετ είναι όμως ένα περίεργο μέρος, το post του γραφείου του σερίφη κατακλύστηκε από μηνύματα που κακολογούσαν τη γυναίκα για τα μόλις 100 δολάρια που έδωσε στον νεαρό. «Τέτοια γενναιοδωρία σπάνια βλέπεις», έσπευσε να ειρωνευτεί κάποιος, σέρνοντας τον χορό των πικρόχολων σχολίων…