Σε γυναίκα ανήκει εδώ και κάποιες ώρες το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο, το οποίο σημείωσε η Αμερικανή, Ντενίζ Μιούλερ-Κόρενεκ, που κατάφερε να ξεπεράσει για λίγο τα 296 χιλιόμετρα την ώρα, καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση, που άνηκε στον Ολλανδό Φρεντ Ρόμπελμπεργκ από το 1995, που ήταν 268,831 χλμ/ώρα.

Το κοινό της Αμερικανής με τον Ολλανδό, είναι το αυτοκίνητο τύπου ντράγκστερ που χρησιμοποιήθηκε για να την βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια, ξανά στις αλυκές της Μπόνειλ στη Γιούτα. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, πίσω από το τιμόνι ήταν ακόμη μια γυναίκα, η διάσημη οδηγός αγώνων, Σι Χάλμπρουκ.

Η προσπάθεια γίνεται ως εξής: το ποδήλατο είναι δεμένο πίσω από το όχημα τύπου ντράγκστερ, το οποίο αναπτύσσει μια μεγάλη ταχύτητα και σέρνει το δίκυκλο μαζί με τον αναβάτη. Στο πίσω μέρος του έχει κάτι σαν θόλο, που προστατεύει τον ποδηλάτη από την αντίσταση του αέρα και τον βοηθά να διατηρήσει την ταχύτητά του, όταν λύσουν τα ειδικά «σχοινιά». Τότε ο ποδηλάτης ξεκινά τη δική του προσπάθεια, με στόχο να διατηρήσει την ταχύτητα που του είχε δώσει το αυτοκίνητο.

Έτσι κι έγινε, με την Μιούλερ-Κόρενεκ να φτάνει μέχρι και τα 183,932 μίλια την ώρα, που μεταφράζεται σε 296,009 χιλιόμετρα την ώρα, μια εξωπραγματική ταχύτητα.

Δείτε την προσπάθειά της:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.