Μεγάλη περιουσία, σπίτια με κήπους σε σχήμα «Μ», από το αρχικό γράμμα του επιθέτου του, πανάκριβα ψώνια, κουστούμια επί παραγγελία. Ο πρώην πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ Πολ Μάναφορτ απολάμβανε αυτό που η ομάδα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ χαρακτήρισε «πολυτελή ζωή», όταν έγινε η πρώτη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Ο Μάναφορτ παρέμεινε τους τελευταίους μήνες στη φυλακή με τους εισαγγελείς να τον κατηγορούν για προσπάθεια χειραγώγησης μαρτύρων, ενώ οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του, σε τρεις διαφορετικές τράπεζες.

Σήμερα, και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα μετά τη συμφωνία συνεργασίας με τον Μάλερ, που ανακοινώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, η πολυτελή ζωή του Μάναφορτ υπέστη μία συντριπτική ήττα. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το ABC News, ο ίδιος θα στερηθεί περιουσιακά στοιχεία οικονομικής αξίας 21,7 εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των όρων της συμφωνίας με το γραφείο του Μάλερ και τις δικαστικές αρχές.

Προκειμένου να αποφύγει δεύτερη δίκη στην Ουάσινγκτον, η οποία είχε προγραμματιστεί να αρχίσει μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Μάναφορτ παραδέχτηκε την ενοχή του για δύο ομοσπονδιακές κατηγορίες. Η συμφωνία αυτή ανακοινώθηκε αφού ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος κατά την πρώτη δίκη του στην Βιρτζίνια σχετικά με φοροδιαφυγή αναφορικά με εισοδήματα 60 εκατομμυρίων δολαρίων, που κέρδισε από την συνεργασία του με Ουκρανούς πολιτικούς.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας, ο Μάναφορτ θα στερηθεί τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, τα προβλεπόμενα από ένα συμβόλαιο ζωής, αλλά και πέντε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στην περιοχή της Νέας Υόρκης – μεταξύ αυτών και τρία διαμερίσματα στο Μανχάταν. Η οικονομική αξία των περιουσιακών στοιχείων αφαιρέθηκε από τα δικαστικά έγγραφα, αλλά σχετικές εκτιμήσεις της οικονομικής τους αξίας μπορεί να εντοπιστούν στις λίστες της τοπικής μεσιτικής αγοράς.

Θα αποχωριστεί το διαμέρισμά του στον Πύργο του Τραμπ

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που θα αποχωριστεί ο Μάναφορτ είναι το διαμέρισμά του στον Πύργο του Τραμπ, επί της 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη, η οικονομική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Τα δύο άλλα διαμερίσματα βρίσκονται στο Σόχο αλλά και την κινεζική συνοικία της Νέας Υόρκης, με την οικονομική τους αξία να εκτιμάται στα 3,2 εκατομμύρια δολάρια και 4,1 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Το πιο ακριβό από τα περιουσιακά του στοιχεία είναι η βίλα των δέκα δωματίων που διαθέτει στα νότια του Μπρίτζχαμπτον στο Λονγκ Άιλαντ, με την οικονομική της αξία να προσδιορίζεται στα 7,3 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, ο Μάναφορτ θα χάσει το διαμέρισμα επτά δωματίων που διαθέτει στο Μπρούκλιν, με την οικονομική του αξία να φτάνει στα 4,1 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπίτι που διαθέτει στο Άρλινγκτον οικονομικής αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων είχε επιλεγεί για να κατασχεθεί, ενώ αντικαταστάθηκε από το διαμέρισμα του Μάναφορτ στην κινεζική συνοικία της Νέας Υόρκης.

Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων είναι ενδεικτικές, καθώς η περίπτωση του Μάναφορτ είναι δύσκολη από την πολυπλοκότητα των οικονομικών συναλλαγών που είχε, την τραπεζική απάτη, αλλά και τις υποθήκες στις οποίες είχε προχωρήσει, ενώ μερικά από τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν χρησιμοποιηθεί ως εγγυήσεις, ενώπιον της δικαστικής έδρας.

Παράλληλα, μερικά περιουσιακά του στοιχεία έχουν υποθηκευτεί, όπως, το οικονομικής αξίας 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων σπίτι του στο Μπρούκλιν, προκειμένου να λάβει τραπεζικό δάνειο 5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016. Το διαμέρισμα των 3,2 εκατομμυρίων στο Σόχο, υποθηκεύτηκε για να λάβει δάνειο 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων, τον ίδιο χρόνο.