Ο δημοσιογράφος και εικονολήπτης του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου Canal 10, στο Μεξικό, Χαβιέρ Ενρίκε Ροντρίγκες Βαλαδάρες δολοφονήθηκε χθες, ανεβάζοντας σε οκτώ τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του 2018 στη χώρα.

«Η οικογένεια του Χαβιέρ Ενρίκε ανακοίνωσε στον ιδιοκτήτη του Canal 10 ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε» αναφέρει το δίκτυο σε σύντομη ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης.

Ο δημοσιογράφος εκτός από εικονολήπτης έκανε συνεντεύξεις και ρεπορτάζ πάνω σε πολιτικά θέματα, διευκρίνισε το Canal 10. Σύμφωνα με άλλα μέσα ενημέρωσης του Κανκούν, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε μια από τις κύριες λεωφόρους της πόλης όταν δολοφονήθηκε.

Τρεις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων ο Ροντρίγο Βαλαδάρες, έχουν δολοφονηθεί σε διάστημα τριών μηνών στην πολιτεία Κιντάνα Ρόο.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους. Το 2017, 17 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν ενώ από το 2000 ο απολογισμός αυτών που έχουν δολοφονηθεί ξεπερνάει τους 100, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης.

(φωτογραφία αρχείου)