Οξύνεται το προσφυγικό πρόβλημα στην Κύπρος λόγω Συρίας

Υπάρχει 40% αύξηση των ροών σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο


ΚΟΣΜΟΣ
19:45
19/08/2018
Οξύνεται το προσφυγικό πρόβλημα στην Κύπρος λόγω Συρίας
2
loading

Το προσφυγικό τείνει να καταστεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα και για την Κύπρο εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα σε επίπεδο Ε.Ε., με τη συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία να έχει αυξήσει τις ροές από τις εμπόλεμες περιοχές στο νησί. Συνολικά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, το 2017 καταγράφηκαν 4.475 αφίξεις προσφύγων, ενώ μέχρι 31 Μαΐου 2018 οι αφίξεις είχαν ανέλθει σε 1.423 με το ποσοστό αύξησης σε σχέση με πέρυσι στο 40%.

Στο κομμάτι της μη νόμιμης μετανάστευσης, που συγκαταλέγονται τα πρόσωπα, που, ενώ εισήλθαν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία, στη συνέχεια για οποιοδήποτε λόγο η διαμονή τους χαρακτηρίστηκε παράνομη (απορριφθέντες αιτητές ασύλου και άτομα των οποίων έχει λήξη η άδεια παραμονής τους καθώς και καταδικασθέντες για ποινικά αδικήματα) τα δεδομένα από το 2007 έως το 2018 λένε ότι ο αριθμός των προσώπων που αναζητούνται έχει ανέλθει στις 12.764. Εξάλλου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι μη νόμιμοι μετανάστες εντός Κυπριακής Δημοκρατίας υπολογίζονται στις 20.000.

Στους παράγοντες, που ενισχύουν την μη νόμιμη μετανάστευση, είναι η «νεκρή ζώνη» και τα προβλήματα ελέγχου, η έλλειψη μηχανισμού ελέγχου και επιβολής κυρώσεων και η αδυναμία απέλασης αυτών που εισήλθαν στην Κυπριακή Δημοκρατία από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar thanahs

    Και να φανταστούμε ότι όλι δαύτοι πηγαίνουν στην `καλή` μεριά του νησιού, μην τυχόν και δεν αλλοιωθεί η σύσταση του πληθυσμού... Ξέρει τι κάνει ο Τούρκος...

  2. avatar Nick

    Η Συρία κερδίζει,οι Σύριοι επιστρέφουν.
    Ας είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όσους δε γουστάρουν τον κοσμικό της χαρακτήρα. "Λευκά Κράνη",Αλ Κάιντα και τα συναφή...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει