Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρόεδρος του CNN, Jim Walton, λέγοντας ότι η εταιρεία χρειάζεται νέα ηγεσία σε μία εποχή που το αμερικανικό δίκτυο βρίσκεται αντιμέτωπο με τα χειρότερα νούμερα που είχε ποτέ.

Ο Walton έχτισε έναν κερδοφόρο διεθνή ειδησεογραφικό οργανισμό στη δεκαετή θητεία του ως προέδρου του CNN Worldwide που αναμενόταν να εμφανίσει κέρδη- ρεκόρ φέτος. Αλλά το εθνικό δίκτυο στις ΗΠΑ αποτελεί την πιο «ορατή» δραστηριότητα του ομίλου και σήμερα βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από το Fox News Channel και το MSNBC στις ώρες υψηλής τηλεθέασης.

Ο επικεφαλής του CNN ανακοίνωσε την απόφασή του σε email που απέστειλε προς το προσωπικό της εταιρείας. Εκεί ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά η εταιρεία θα πρέπει να βρει το διάδοχό του. Επίσης, έκανε γνωστό ότι το έχει ανακοινώσει στον προϊστάμενό του και πρόεδρο της Turner Broadcasting, Phil Kent από τους πρώτους μήνες του χρόνου.

«Υπάρχει πάντα πίεση», ανέφερε, «Το κάνω αυτό εδώ και πολύ καιρό και το CNN είχε τα πάνω του και τα κάτω του, όπως όλες οι εταιρείες έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους…».

Το εθνικό δίκτυο του CNN παρουσίασε τα χειρότερα νούμερα που είχε ποτέ στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 40% σε ορισμένα από τα προγράμματα του prime time. Η πτώση έγινε ιδιαίτερα ορατή το Μάιο, όταν το CNN αντιμετώπισε ισχυρό ανταγωνισμό από τα άλλα ισχυρά δίκτυα. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα νούμερα αυτά συγκρίνονται με ένα χρόνο πριν, την εποχή δηλαδή μετά την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.