Ακόμα και με επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ισραήλ απειλούν οι ακραίες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι ακραίες οργανώσεις, 13 στο σύνολό τους, ενώνουν τις δυνάμεις του προκειμένου οι επιθέσεις στο Ισραήλ να φέρουν αποτέλεσμα. Και όλα αυτά την ώρα που οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συμφωνούσαν στην Ουάσινγκτον να αρχίσουν απευθείας διαπραγματεύσεις με σκοπό να βρεθεί πλαίσιο ειρηνευτικής συμφωνίας, εντός ενός έτους , για να σταματήσει η αιματοχυσία στην περιοχή.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σε ανοικτό χώρο ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα, δίπλα του βρίσκονταν αρκετοί ένοπλοι.

Ανάμεσα στις οργανώσεις που θα συνεργαστούν είναι η Ισλαμική Τζιχάντ, οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης και μία ένοπλη οργάνωση που αποσχίσθηκε από τη Φάταχ.

«Διακηρύσσουμε ότι οι πράξεις αντίστασεις περνούν σε μία νέα φάση συνεργασίας στο πεδίο, ώστε να υπάρχει αποτελεσματική προετοιμασία για πιο αποτελεσματικές επιθέσεις εναντίον του εχθρού», δήλωσε ο Αμπού Ουμπάιντα.