Τρεις ξένοι πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στη γαλλική εταιρεία κέτερινγκ Sodexo, απήχθησαν και φονεύθηκαν σήμερα στην Καμπούλ, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για την ασφάλεια των ξένων εργαζομένων στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Sodexo, η οποία απασχολεί περίπου 230 υπαλλήλους στο Αφγανιστάν, δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται στενά με τις αφγανικές αρχές.

«Ένας Ινδός, ένας Μαλαισιανός και ένας υπήκοος της πΓΔΜ απήχθησαν και φονεύθηκαν. Βρήκαμε τις σορούς τους», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Χασμάτ Στανεκζάι.

«Οι άνδρες πυροβολήθηκαν και τα πτώματά τους βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νουσράτ Ραχίμι.

Ο μαλαισιανός υπήκοος ήταν 64 ετών, ο Ινδός 39 και ο υπήκοος της πΓΔΜ 37 ετών. Ταξίδευαν όλοι με έναν τοπικό οδηγό για λόγους εργασίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι άνδρες απήχθησαν κοντά στο Πουλ-ε-Τσάρκι στα ανατολικά περίχωρα της Καμπούλ ενώ το αυτοκίνητο με τα πτώματά τους βρέθηκε σταθμευμένο στη συνοικία Μουσάχι, στο νότιο τμήμα της επαρχίας της Καμπούλ.

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι και σοκαρισμένοι από την είδηση της τραγικής απώλειας τριών από τα μέλη της ομάδας μας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν σήμερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Sodexo Ντενίς Μασουέλ.

Η Sodexo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία τροφίμων και υπηρεσιών κέτερινγκ. Δραστηριοποιείται σε καντίνες και εγκαταστάσεις γραφείων, στον στρατό, σε σχολεία, νοσοκομεία και φυλακές και προμηθεύει κουπόνια για γεύματα. Ανάμεσα στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι αμερικανοί πεζοναύτες και οι καντίνες στις ιπποδρομίες του Royal Ascot στην Αγγλία.

Οι απαγωγές έχουν εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια στο Αφγανιστάν. Συνήθως τα θύματα είναι Αφγανοί, οι οποίοι συλλαμβάνονται όμηροι για λύτρα, αλλά και ξένοι υπήκοοι έχουν συχνά στοχοποιηθεί από εγκληματικές ή ένοπλες ομάδες.