Οι Σύροι αντάρτες έθεσαν σήμερα υπό τον έλεγχό τους ένα μεθοριακό φυλάκιο στα σύνορα με την Τουρκία, για πρώτη φορά από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, τον διευθυντή αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, «αντάρτες μαχητές κατέλαβαν το φυλάκιο Μπαμπ αλ-Χάουα, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας και κατέστρεψαν μια φωτογραφία του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά την αποχώρηση των τακτικών στρατευμάτων».

Το φυλάκιο αυτό βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ όπου τους τελευταίους μήνες διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ στρατού και ανταρτών.

Ένα βίντεο που ανέβασαν οι αντάρτες στο YouTube δείχνει ενόπλους στο φυλάκιο να πυροβολούν στον αέρα και κατόπιν να καταστρέφουν ένα μεγάλο πορτρέτο του Σύρου προέδρου ενώ σε άλλες εικόνες καίνε μια φωτογραφία του πρώην προέδρου Χάφεζ αλ Άσαντ, του πατέρα του Μπασάρ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.