Στο δικαστήριο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι πέντε άνδρες, που κατηγορούνται για επίθεση σε βάρος 3χρονου αγοριού με οξύ, το περασμένο Σάββατο στην πόλη Ουόρτσεστερ της Αγγλίας.

Στους πέντε φερόμενους δράστες, ηλικίας 22 έως 41 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης».

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουέστ Μέρσια Μαρκ Τρέιβις μίλησε για προμελετημένη επίθεση, αλλά πρόσθεσε ότι το κίνητρό της «δεν είναι σαφές». Ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Μαρκ Μπέιλις έκανε λόγο για πράξη «καθαρής κακίας». «Το Ουόρτσεστερ δεν είναι το είδος της περιοχής (στην οποία γίνεται μια τέτοια επίθεση), είμαστε ένα μικρό τυπικό αγγλικό χωριό» πρόσθεσε.

Το αγοράκι υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο χέρι και στο πρόσωπο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, από όπου έχει πλέον πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με την αστυνομία όμως «παραμένουν άγνωστες προς το παρόν οι συνέπειες των τραυμάτων του μακροπρόθεσμα».

Στη Βρετανία παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ραγδαία αύξηση των επιθέσεων με οξύ, ιδιαίτερα στο Λονδίνο. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να σκληρύνει τη νομοθεσία, μετατρέποντας σε ποινικό αδίκημα την κατοχή καυστικών ουσιών σε δημόσιους χώρους και απαγορεύοντας την πώληση τέτοιων ουσιών σε ανηλίκους.

Χθες μάλιστα, η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Αγγλία απηύθυνε έκκληση να προσέλθουν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση με καυστική ουσία που δέχθηκε μια γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά.