«Είχαμε εμποδίσει πυρηνικό εξοπλισμό του Ιράν το 2008»

Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο για το 2014 σύμφωνα με την Daily Telegraph


ΚΟΣΜΟΣ
17:53
13/07/2012
«Είχαμε εμποδίσει πυρηνικό εξοπλισμό του Ιράν το 2008»
2
loading

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας της Βρετανίας (Military Intelligence/section 6, ή MI6) δήλωσε ότι οι πράκτορές του είχαν καθυστερήσει πριν από τέσσερα χρόνια την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν αλλά η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πιθανό να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο από το 2014, γράφει σήμερα η εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο επικεφαλής της MI6 Τζον Σόιερς, ο οποίος πολύ σπάνια αποκαλύπτει δημόσια πληροφορίες για μυστικές επιχειρήσεις, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ενημερώνοντας μυστικά περίπου 100 δημόσιους λειτουργούς και αξιωματούχους ότι εάν η υπηρεσία του δεν είχε παρέμβει, το Ιράν θα διέθετε πυρηνικό οπλοστάσιο εδώ και τέσσερα χρόνια, κατά την εφημερίδα.

Εάν η MI6 δεν αντιμετώπιζε την «απειλή» αυτή, υποστήριξε ο Σόιερς, «θα είχατε ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα από το 2008 μάλλον, παρά σε δύο χρόνια από το 2012». Όταν αυτό συμβεί, πρόσθεσε ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «βρεθούν απέναντι σε τεράστιους κινδύνους» και θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα εξαπολύσουν, ή όχι, στρατιωτικά πλήγματα.

«Νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν Ισραηλινό πρωθυπουργό ή για έναν Αμερικανό πρόεδρο να αποδεχθεί ένα Ιράν οπλισμένο με πυρηνικά», είπε.

Η Ουάσινγκτον επεξέτεινε περαιτέρω τις κυρώσεις που επιβάλλει σε βάρος του Ιράν χθες, για να πιέσει την Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου που η Δύση θεωρεί πως θα μπορούσε να έχει στρατιωτική διάσταση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kiekeboe

    ωραία λοιπόν .......ο Ιραν-ινός να μην έχει πυρήνικα ..........γιατι να έχουν οι ΗΠΑ η Ρωσσία η Αγγλία τόσα πυρηνικά παγκόσμια εμβέλειας που η ισχύς δυνάμεως τους να μπορεί να ξαποστείλει τον καημένο πλανήτη Γή απο προσώπου σύμπαντος ??? γιατί ? τι ψάχνω και γω θα με πείς ε ? κανε το σταυρό σου λεβεντιά μου θα με λεγε καμμια γιαγιά.......

  2. avatar Geralt Of Rivia

    Εντάξει, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Είστε έτοιμοι για επέμβαση τύπου Σαντάμ. Α, εκείνα τα πυρηνικά και τα χημικά του Σαντάμ, τα βρήκατε τελικά;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει