Από τους εργένηδες ψηφοφόρους υποστηρίζεται κυρίως ο Μπαράκ Ομπάμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ενώ ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ, έχει την υποστήριξη των έγγαμων ψηφοφόρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά, ο πρόεδρος Ομπάμα εξασφαλίζει το 46% της πρόθεσης ψήφου έναντι 43% για τον Μιτ Ρόμνεϊ, αλλά η οικογενειακή κατάσταση των ψηφοφόρων επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ.

Έτσι, το 51% των έγγαμων ψηφοφόρων υποστηρίζει τον Ρόμνεϊ, έναντι 38% για τον Ομπάμα. Αντίθετα, το 54% των εργένηδων δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον αμερικανό πρόεδρο, έναντι 34% για τον αντίπαλό του.

Η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη στις εργένισσες, μεταξύ των οποίων το 60% ψηφίζει Ομπάμα και μόνο το 31% τον πολύτεκνο μορμόνο Μιτ Ρόμνεϊ.

«Έρευνες έχουν δείξει πόσο ο Ομπάμα υποστηρίζεται από τις γυναίκες. Ομως η διαφορά ανάμεσα στους έγγαμους και μη ψηφοφόρους είναι σημαντικότερη και ενδεικτικότερη. Συνολικά, ο πρόεδρος Ομπάμα έχει προβάδισμα 20 μονάδων στους εργένηδες, σε σχέση με το προβάδισμα των 13 μονάδων του Ρόμνεϊ στους έγγαμους», λέει ο Πίτερ Μπράουν, υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Κουίνιπιακ.

Η διαφορά αυτή οφείλεται με βεβαιότητα στις διαφορετικές προτεραιότητες και οικονομικές καταστάσεις: «Οι έγγαμοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, σταθερότερης οικονομικής κατάστασης και συντηρητικότεροι κοινωνικά από τους εργένηδες», συνέχισε ο Πίτερ Μπράουν, ο οποίος θεωρεί ότι οι έγγαμοι ενδιαφέρονται περισσότερο για οικονομικά θέματα και θέματα υγείας, ενώ οι εργένηδες είναι ευαίσθητοι για θέματα όπως των ομοφυλοφίλων, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Ρόμνεϊ επικρατεί με 51% έναντι 38% στους λευκούς μη ισπανόφωνους ψηφοφόρους, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα διαθέτει συντριπτικό προβάδισμα με 92% έναντι 2% στους μαύρους ψηφοφόρους.