Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αντικατέστησαν τις κούκλες

Μεγάλο πλήγμα και για τα επιτραπέζια παιχνίδια


ΚΟΣΜΟΣ
20:31
25/06/2012
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αντικατέστησαν τις κούκλες
loading

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια έχουν αντικαταστήσει τις κούκλες όσον αφορά το παιχνίδι των κοριτσιών, ενώ τα αγόρια έχουν γυρίσει οριστικά τις πλάτες τους στα κλασικά παιχνίδια, καθώς οι κονσόλες και τα iPod αποτελούν τη πρώτη τους επιλογή.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία E.ON, αποκαλύπτει πως η στροφή προς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, με το Game Boy της Nintendo. Τότε τα video games αποτελούσαν το πέμπτο πιο δημοφιλές παιχνίδι μεταξύ των παιδιών, ενώ σήμερα το πρώτο. Συγκεκριμένα, το 34% των παιδιών προτιμά να παίζει video games.

Σήμερα, το 18% των παιδιών προτιμά τα συμβατικά παιχνίδια, και το 16% των κοριτσιών προτιμά τις κούκλες, σύμφωνα με τη μελέτη μεταξύ 2.000 παιδιών.

«Μπορεί οι κούκλες να μην αποτελούν πλέον το πιο δημοφιλές παιχνίδι μεταξύ των κοριτσιών, ωστόσο δεν θα εξαλειφθούν πλήρως. Στα παιδιά αρέσει να αναπαράγουν τον κόσμο των ενηλίκων και μόνο οι κούκλες τους το επιτρέπουν. Οι κούκλες μπορούν να παίξουν ρόλους διαφορετικών ανθρώπων ακόμα και το ρόλο του γονέα», τονίζει ο πρώην διευθυντής της εταιρείας «Play England».

Συνεχίζοντας με την έρευνα, μονάχα το 3% των παιδιών που γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990 προτιμά να παίζει με επιτραπέζια, εν αντιθέσει με το 12% εκείνων που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1950.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει