Η τουρκική πλευρά επισήμως αποφεύγει να δηλώσει πως το αεροσκάφος καταρρίφθηκε, μέχρι να ολοκληρωθεί στην Άγκυρα σχετική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 14:45, το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε πως έχει χαθεί η επαφή με τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος, καθώς αυτό βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Αντιόχειας (Χάταϊ). Έκτοτε δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, όπως μεταδόθηκε από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Συρία ζήτησε συγνώμη. Τα τουρκικά μέσα αναμετέδωσαν πληροφορίες ξένων μέσων, σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα της Συρίας.
Μεταδόθηκε επίσης η πληροφορία ότι οι δύο πιλότοι είναι σώοι. Πληροφορίες ξένων μέσων αναφέρουν ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν επιστρέφοντας από το Ρίο όπου βρισκόταν δήλωσε πως «δεν υπάρχουν προς το παρόν συγκεκριμένες πληροφορίες περί κατάρριψης». Ερωτηθείς σχετικά με την πληροφορία ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη, ο Ερντογάν είπε «δεν υπάρχει οριστική πληροφορία ούτε για αυτό». Ο τούρκος πρωθυπουργός δεν επιβεβαίωσε επίσης την πληροφορία ότι οι πιλότοι κρατούνται στη Συρία.

Λίγο αργότερα ο Ερντογάν δήλωσε ότι τουρκικά πλοία και ελικόπτερα σε συνεργασία με συριακά σκάφη, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους F-4 που κατέπεσε στα ανοιχτά της Συρίας, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει ακόμη κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για το θέμα και ότι θα εκδώσει ανακοίνωση όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.