Το γαλλικό ελεγκτικό συνέδριο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει να δημοσιοποιήσει μια σε βάθος απογραφή των δημοσιονομικών της χώρας, που αναμένεται να χρησιμοποιήσει η νέα κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος για να προβεί στην προσαρμογή του προϋπολογισμού του κράτους για το 2012, από την 2α ως την 4η Ιουλίου.

Μια εκπρόσωπος του ελεγκτικού συνεδρίου ανέφερε ότι η δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης αναβλήθηκε –επρόκειτο να γίνει την 28η Ιουνίου– ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει λεπτομερειακά τα σχέδια της κυβέρνησης στο πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση την 3η Ιουλίου.

Η καθυστέρηση αυτή σημαίνει ότι αναβάλλεται οποιαδήποτε κυβερνητική ανακοίνωση για το πώς σχεδιάζεται να αντιμετωπιστεί η μείωση των κρατικών εσόδων από την μείωση της ανάπτυξης για μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 28η και 29η Ιουνίου. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να συμφωνηθούν μέτρα στο πλαίσιο των προσπαθειών επίλυσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.